Ce sunt fondurile nerambursabile? Fond nerambursabil este un ajutor financiar acordat de către stat sau de către alte instituții, care nu trebuie returnat. Acesta este acordat în scopul dezvoltării unor proiecte sau a unor afaceri, în baza unor criterii prestabilite.
Răspuns: Conform Codului Civil, comisionul consultantului este de 10%, însă noi luăm un maxim de 7,5%, plătit în tranșe (Tranșa 1 la semnarea contractului, Tranșa 2 la aprobarea dosarului de către Ministerul de resort și tranșa 3 la intrarea banilor în contul clientului).
Răspuns: Depinde de programul de implementare. Nu sunt la fel de la un program la altul.
Răspuns: Lipsa de informații corect oferite de către client. Mulți dintre aceștia nu oferă toate informațiile, iar pe parcursul analizei dosarului de finanțare ies la iveală informațiile nefurnizate.
Răspuns: Eligibilitatea persoanei, a codului CAEN, și a condițiilor de eligibilitate impuse de program (cursuri de antreprenor sau diverse atestate în domeniul activității pentru care se depune dosarul).
Răspuns: Da, este nevoie să se creeze locuri de muncă. Însă, pentru activitatea HoReCa, marea majoritate își creează locuri de muncă pentru cei din familie și apoi pentru apropiații acestora. Salariul este unul de tip mediu și poate fi pentru primele 9 luni de zile. Angajatul trebuie să fie păstrat minim 2 ani de zile. Dacă viitorul angajat este luat din șomaj, societatea poate beneficia de anumite facilități fiscale din partea statului român.
Răspuns: În acest caz, administratorul va răspunde și va trebui să returneze întreaga sumă. Însă, de când sunt eu în domeniul consultanței în afaceri, toate societățile pe care le-am sprijinit în dezvoltarea lor nu au dat faliment.
Răspuns: U.E. a impus ca această procedură să dispară. La ultimele programe de finanțare, clienții au primit banii eșalonat. Tot ce se va achiziționa trebuie să fie nou și doar cu facturi. Orice încercare de fraudare a fondurilor europene se lasă cu dosar penal și cu returnarea banilor.
Răspuns: Da, Codul Muncii nu interzice ca o persoană să lucreze la mai multe societăți. Însă, trebuie să fim atenți: dacă este asociat în cadrul societății finanțate, nu este o problemă, dar dacă este și angajat în aceeași firmă, poate fi o problemă de etică și moralitate, iar dosarul ar putea fi respins.
Răspuns: Da, poate să își facă și 10 firme, atâta timp cât nu au probleme financiare, iar asociatul care accesează cu o nouă societate nu are cazier fiscal pentru fraude financiare.
Răspuns: Cazier fiscal, cazier judiciar, societate pe minus.
Răspuns: Da, pentru București există o astfel de limită, însă nu și pentru întreaga țară (nu am găsit în Ghid o astfel de interdicție).
Panait Corneliu Ferdinand este consultant fonduri europene și fonduri nerambursabile pentru industria HoReCa. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, Corneliu a ajutat zeci de antreprenori să își dezvolte afacerile cu ajutorul fondurilor nerambursabile.
A dezvoltat rețeaua de restaurante McDonald's în România și Germania și a oferit consultanță pentru dezvoltarea a 3 restaurante cu specific românesc. De asemenea, a fost implicat în proiectul de succes al Restaurantului Stadion din zona Cotroceni, București.
Pentru a-și consolida expertiza, Corneliu a urmat o serie de cursuri specializate, incluzând Managementul Afacerilor la Volkhochschulle din Landul Bavaria, Germania (1999-2002), precum și cursuri de consultanță în afaceri și dezvoltare.
Această pregătire solidă, combinată cu experiența sa practică, îl recomandă ca un expert de încredere în domeniul accesării fondurilor pentru industria HoReCa.
„Programul Startup Nation va continua anul acesta cu fonduri europene. Va avea o anumită specificitate, probabil că undeva începând cu luna iunie, formatorii vor putea să se înscrie pe o platformă. va fi necesar să facem cursuri, 40 de ore, indiferent dacă am avut sau nu am avut cursuri sau am terminat o universitate economică, spre exemplu, pentru că programul de educare şi ocupare are aceste constrângeri în interiorul lui. Vom avea, probabil începând cu luna septembrie, partea de depunere de planuri de afaceri, 18-35 de ani în toată ţara.
Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea.
Sprijinul financiar pentru beneficiarii de ajutor de minimis este de maximum 250.000 lei/beneficiar. Sprijinul reprezintă maxim 90% din valoarea totală eligibilă din formularul de finanțare. Beneficiarul are obligația de a asigura o cofinanțare a investiției de minimum 10% din valoarea eligibilă din formularul de finanțare.
Dacă ești antreprenor și vrei să îți dezvolți afacerea, ai la dispoziție două programe principale guvernamentale care îți pot fi de folos: Fonduri Europene și Start-up Nation 2024.
După cum putem observa, condițiile eligibile pentru accesarea fondurilor se schimbă de la un an la altul.
Printre echipamentele eligibile pentru finanțare se numără și cele pe care le găsești pe site-ul foodgear.ro. Dacă ai nevoie de ajutor în alegerea echipamentelor potrivite, nu ezita să ne contactezi.
În plus, la Food Gear Romania îți oferim GRATUIT consultanță și suport pentru achiziționarea echipamentelor prin fonduri nerambursabile, Start-up Nation, Femeia Antreprenor si oricare din programele disponibile in acest moment in Romania pentru dezvoltarea afacerilor din industria HoReCa.
Deschiderea unei pizzerii poate părea un pas mare, mai ales pentru antreprenorii la început de drum. Alegerea echipamentelor potrivite nu doar că îți ușurează munca, dar poate face diferența între o pizza obișnuită și una excepțională. Dacă deja ai rezolvat cu partea de finanțare, este momentul să te concentrezi pe bucătărie, unde toate echipamentele joacă un rol crucial. În cele ce urmează, vom prezenta care sunt echipamentele esențiale pentru pizzerii și de ce sunt atât de importante pentru calitatea produselor.
In oferta noastra am ales un model de la Rinaldi Superforni, un renumit producator italian de cuptoare profesionale pentru pizza (produce cuptoare pentru pizza din 1946).
Este un cuptor electric pentru pizza cu o capacitate de 6 pizza de 30 cm, cu o singura camera. Are o putere de 9 kW, dimensiunile de 1370 x 1060 x 420mm, si o greutate de 170 kg.
Cuptoarele electrice pentru pizza sunt mai ușor de instalat și nu necesită racordarea la o rețea de gaz. În plus, acestea sunt mai ieftine și mai ușor de întreținut.
Un aluat bine frământat este cheia unei pizze de calitate, iar un mixer planetar te poate ajuta să obții acest lucru fără prea mult efort.
Noi am ales un model de la Maxima cu o capacitate de 50 litri, ce poate procesa o cantitate de 32kg. Acesta are cap fix, 2 viteze si o turatie de 220 RPM.
Malaxoarele pentru aluat asigură o textură constantă a acestuia, reduc timpul de pregătire si pot procesa o cantitate mare intr-un timp scurt.
Acest pachet combină o masă rece profesională pentru pizza cu 2 uși și 7 sertare (380 litri), având un blat din granit, și o saladetă cu vitrină frigorifică pentru ingrediente (1400 mm).
Masa rece menține o temperatură reglabilă digital, între -2ºC și 8ºC, utilizând freon ecologic R290, și oferă o răcire ventilată uniformă.
Saladeta poate găzdui 6 tăvi GN 1/4 (oferite gratuit in acest pachet), asigurând păstrarea ingredientelor proaspete și accesibile.
Mesele pentru preparare pizza cat si vitrinele pentru ingrediente trebuie sa aiba aceeasi dimensiune pentru a se putea suprapune.